Byta golv – Vad ska man tänka på? 

Nytt fräscht golv är grundpelaren till att hem eller lokal ska kännas bra och ombonat. Just när det kommer till att byta golv så finns det en hel del man bör tänka på innan man bestämmer sig. Många drömmer om ett ljust och fräscht golv till sitt hem, men man vet inte riktigt vad man kan göra med sitt befintliga golv. 

Byta golv och kostnad 

Som tidigare nämnt är det en kostsam historia att byta ut sitt trägolv… Det är nämligen en hel del man bör ta hänsyn till innan man genomför ett golvbyte. Det grundar sig såklart i den slutgiltiga kostnaden och vad man är beredd att lägga på hela renoveringen. Här nedan har vi listat upp vad man ska tänka på, problem som kan uppstå  samt vilka kostnader som kan springa iväg när man vill byta golv: 

 

  • Kostnad för hantverkare/golvläggare kan snabbt springa iväg 
  • Själva golvet kan bli dyrare än vad man först hade räknat med 
  • Leveransproblem på material, som i det långa loppet kan bli kostsamt 
  • Att frakta bort det gamla golvet kan även detta kosta en hel del 

 

Ska man byta golv eller slipa golv? 

Om man redan har ett trägolv så brukar vi säga att man ska hålla hårt i det. Ett gammalt trägolv är bland det bästa man kan ha i ett hem, men många vet inte att man kan behandla detta med golvslipning och rätt ytbehandling. Är det så att man har ett vackert gammalt trägolv som har fula fläckar, repor eller andra förslitningsskador kan man slipa bort dessa och lägga ny och fräsch ytbehandling. Man kan såklart pigmentera upp golvet i ljus eller mörk nyans om man så önskar detta. 

Att slipa och behandla sitt nuvarande trägolv är både bättre för plånboken och bättre för miljön i det långa loppet. Går man i tankarna att byta ut sitt trägolv så bör man alltså överväga att slipa upp det och välja en ytbehandling som passar. Vi på Floorcoat kan behandling och ytbehandling av trägolv, och vi erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa golvprodukter för alla typer av trägolv.