Behandla furugolv på rätt sätt

Furu är ett klassiskt och traditionellt träslag, så att välja detta som golv är ett bra och hållbart val. Furugolv är ett smart och hållbart material som du kommer ha mycket glädje utav i många år  – om du behandlar det rätt. Är det så att du precis har lagt ett nytt furugolv så bör detta slipas och behandlas direkt och detta är för att skydda träet så optimalt som det bara går. Efter slipning bör en behandling läggas, och beroende på vilket resultat man är ute efter så finns det en del olika tillvägagångssätt. Är det så att man vill ha ett ljust furugolv så är det oftast hårdvaxolja med vitpigment som vi rekommenderar men även  lut och vitlack för de personer som vill ha mer underhållsfritt. Vill man hellre behålla den naturliga färgen i sitt furugolv kan man slipa om det och sedan lägga en ytbehandling med naturell hårdvaxolja, vanlig olja eller lack. 

 

Lut eller Golvlack till furugolv? 

 

Men vad är då bäst att använda när det kommer till ytbehandling för furugolv? Såklar varierar svaren från golv till golv, men när det kommer till just träslaget furu blir denna ganska gul efter ett tag. Det man gjorde förr var att blöta upp furugolvet med vatten och spåra så att träfibrerna svällde. Sedan behandlade man med just lut ovanpå, vilket gjorde att luten trängde ner i fibrerna och avstannade gulingen i furugolvet. Detta var ett vanligt och klassiskt sätt att behandla och göra furugolven ljusa och fräscha, men idag finns det betydligt enklare sätt att göra denna behandling på. Idag finns det smarta och effektiva golvlack som ger samma effekt som föregångaren lut, men med betydligt mindre arbete då man inte behöver blöta upp golvet innan applicering. 

 

Behandla ditt furugolv med våra produkter 

 

Beroende på vilket resultat man är ute efter så kan man välja olika lut och ytbehandlingar på sitt furugolv. Vill man ha ett uppljusat och ljusare furugolv så är en lut med pigmentering ett bra val, då lut med ljuspigmentering ljusar upp furun utan att täcka de  vackra träådrorna och detaljerna. Just furugolv är ett klassiskt val av trägolv och furu har används i många år och är väldigt vanligt i gamla hus och lägenheter. Det är ett hållbart och vackert träslag som bara blir vackrare med åren och att behandla det korrekt ger ett stabilt och slitstarkt golv som håller år efter år. 

 

Vi på Floor Coat kan golv och vi har många års erfarenhet när det kommer till behandling av furugolv och alla typer av trägolv i olika träslag. Våra produkter håller hög kvalité och vi är experter när det kommer till behandling av trägolv. Att välja våra produkter innebär att du får ett slitstarkt och hållbart golv som dessutom blir väldigt vackert. Tack vare vår långa erfarenhet och kunskap så ger vi er råd och tips för hur ni lyckats bäst med ert trägolv.