Behandla din ekparkett – så gör du! 

Ekgolv och ekparkett är det vanligaste materialet i våra svenska hem och det är inte så konstigt. Just ekgolv är ett slitstarkt och hållbart trägolv och ek i sig är ett starkt träslag som lämpar sig väldigt bra till just golv. Med tiden tappar detta hållbara golv sin yta och då kan en behandling behöva göras. Det finns olika sätt och olika metoder man kan ta till för att fräscha upp ekparketten, men vi på Floor Coat vet att ett grundligt jobb med högkvalitativa produkter är vägen att gå.  

Behandla ekparkett och ekgolv - så gör du!

Hur behandlar man sin ekparkett rätt? 

Som tidigare nämnt så vet vi på Floorcoat att ett grundligt jobb är vägen att gå för att få ett så hållbart och jämnt resultat som möjligt när det kommer till behandling av ekparkett. Vi rekommenderar alltid att man tar kontakt med en professionell golvslipare så att jobbet med golvslipningen blir korrekt gjort. Golvslipning är ett hantverk och för att ditt golv ska bli så bra som möjligt är det alltid bäst att låta en golvslipare göra jobbet grundligt och bra från början. Läs gärna vårt inlägg om Golvslipning och vad man ska tänka på. 

 

  • Ta bort allt från golvytan så som möbler. 
  • Dammsuga golvet noga 
  • Torka av golvet med en urvriden mopp. 
  • Slipa golvet – låt en golvslipare göra jobbet! 
  • Hårdvaxolja, lacka eller pigmentera golvet.
  • Lägg på  ytterligare ytbehandling ifall det behövs.

 

Fräscha upp och behandla din ekparkett 

När det kommer till underhåll och hur man bäst bevarar sitt behandlade ekgolv och ekparkett rekommenderar vi på Floor Coat att man skyddar golvet så mycket som man kan – allt för att behandlingen skall hålla i många år framöver. Sätt gärna möbeltassar på möblerna för att inte riskera onödigt slitage på golvet, och använd gärna mattor som skyddar vid in och utgångar, exempelvis vid ytterdörren. Detta är för att du som hus eller lägenhetsägare ska kunna njuta av ert nybehandlare h nyslipade ekgolv utan att behöva göra om processen allt för tidigt. För oavsett hur man än vänder och vrider på det så är det hur rädd man är om golvet som avgör om det kommer hålla eller inte.