Vi kan ytbehandling av trägolv!

Vi har tillverkat och utvecklat ytbehandlingsprodukter i mer än 20år för den nordiska och europeiska marknaden.

Vi har 6st anställda golvslipare i  Odense (Danmark) som testar alla våra produkt väldigt noga innan vi levererar ut produkterna till våra kunder och kan därmed
säkerställa vår höga kvalitet.  Detta i kombination med andra starka varumärke som Ciranova och Vesting
vågar vi sticka ut hakan och med stolthet säga att vi kan ytbehandling av trägolv.

Pj_parkett

FC Color Oil Pure och 2x FloorCoat FC84

dumlesgolvslip

FloorCoat FC66

ciranova

Ciranova Un1co Extra White

malmo_stadbibl

Vesting 2K Pure

fc_coloroil

Vesting Color Oil Super White

solid_merbau

FloorCoat Solid15

IMG_1602

Vesting Single Coat Super White

IMG_1600

FloorCoat Solid

IMG_1598

Ciranova Un1co och 2x FloorCoat FC84

Ytbehandling av golv och trägolv 

Ett gammalt trägolv är ett vackert inslag, och att ge det lite extra omtanke skadar aldrig. Att ytbehandla golvet ger en ytterligare dimension och lyfter hela rummet, vilket man kanske inte alltid tänker på. Men vilken ytbehandling passar då till just ditt trägolv? 

Med alla golvbehandlingar finns det både för och nackdelar, med tanke på vilka förutsättningar golvet har och hur man använder golvytan.

Golvlack för trägolv 

Att använda golvlack för  trägolv är ett bra och hållbart alternativ, då det lägger sig ovanpå träytan och skapar en slitstark yta. Det finns en hel del golvlack man kan välja på, beroende på vilken effekt och karaktär man är ute efter. Det finns matt, blank mörkare och ljus finish och dessa finns i många olika utföranden. Ett golv som har behandlats med golvlack är dessutom enkelt att underhålla och kräver nästan inget underhåll. 

Hårdvaxolja för trägolv 

Vill man ha ett ännu mer slitstarkare golv än olja så är hårdvaxolja ett bra val. Med hårdvaxolja får du en väldigt bra och hård yta som tål mycket mer än vanligt olja. Till skillnad från vanligt olja för trägolv så behövs ett golv som är behandlat med hårdvaxolja bara underhållas vart 2-5:e år, vilket ger ett extremt lättskött trägolv. Vanliga olja ska underhållas varje år.

Led olja för trägolv 

Om man behandlat trägolv innan med vanlig hårdvaxolja så vet man att det tar tid, både när det kommer till torkning och att man absolut inte får lov att röra golvet under torkningen. Att behandla golvet med Led hårdvaxolja gör att du kan beträda golvet direkt, bara sekunder efter att golvet har behandlats. Med denna behandling sparar du framförallt tid, men du ger även ditt golv en slitstark och bra ytbehandling som kräver väldigt lite underhåll. 

Lut och oljor för trägolv 

Att ytbehandla golv med lut och olja är framförallt för att golvet inte ska gulna och få en tråkig färg. Är det så att man vill ljusa upp trägolvet med en fräsch vit färg kan man använda golvlut för att få en fin färg, och i efterhand behandlade med hårdvaxolja eller lack. Lut ger nämligen inte ett tillräckligt hårt skydd för golvet, så en kompletterande ytbehandling är på sin plats i nästa steg. Lut passar utmärkt för till gamla furugolv, lärkgolv och grangolv.