Sportgolv och hur du underhåller det 

Vi har utvecklat ett komplett system av produkter som är utformade för att ta hand om idrottsgolv och sportgolv på bästa sätt. Vi rekommenderar vårt sportlack och grundlack till idrottsgolv för att behålla den ljusa färgen som är vanligt på sportgolv, till exempel bokträ. Vår FC47 grundlack ger en jämn och stark yta som är lämplig för idrott.

När golvet är grundat och mellanslipat, finns det två sätt att applicera topplack och linjefärg. Det första sättet är att applicera ett lager av vår FC88 Sport efter grundlacken, sedan måla linjerna och avsluta med ytterligare ett lager av FC88. Det andra sättet är att måla linjerna först och sedan applicera två lager av FC88.

Linjefärgen som vi rekommenderar är en kraftigt pigmenterad variant av FC88 som blandas med härdare. Det går lika bra att tejpa linjerna som att applicera linjefärg med en specifik applikator. Om man behöver tips eller råd kring hur man applicerar linjefärgen på bästa sätt kan man alltid fråga oss om hjälp. När sportgolvet är färdiglackat, erbjuder vi även produkter som är utformade för att underhålla golvet. Vi har också ett speciellt medel för handbollsklister som är användbart för idrottsklubbar och skolor.

 

Sportlack för sportgolv 

För att ta hand om ett idrottsgolv på bästa sätt är det viktigt att man följer våra riktlinjer 

och rekommendationer. För att behålla golvet i bra skick bör man regelbundet rengöra det med speciella rengöringsmaskiner och ett lämpligt rengöringsmedel. Det är också viktigt att man undviker att skada golvet genom att använda tunga eller vassa föremål på ytan.

 

Om man märker av att golvet börjar bli slitet eller att det finns repor eller skador på ytan, så bör man kontakta oss för att få hjälp med att reparera det. Vi har både kunskapen och produkterna som krävs för att reparera skador och återställa golvet till dess ursprungliga skick.

Sportgolv för olika idrotter 

 

Sportgolv används i många olika idrottshallar och sportanläggningar runt om i världen. Dessa golv är designade för att möjliggöra optimal prestanda och säkerhet för idrottare i olika sporter.

Ett exempel på en sport där sportgolv är särskilt viktigt är basket. Basketgolv är vanligtvis gjorda av trä eller laminat och har en hög grad av stötdämpning för att minska risken för skador när spelarna hoppar och landar på golvet.

En annan idrott där sportgolv är avgörande är gymnastik. Gymnastikgolv är gjorda av speciella skummadrasser och täckta med en laminerad matta för att ge en mjuk och stötdämpande yta som möjliggör för gymnaster att göra akrobatiska rörelser med hög hastighet och precision. 

Andra sporter som ofta kräver sportgolv inkluderar futsal, innebandy, squash och badminton. Futsalgolv är vanligtvis gjorda av syntetiskt material som ger en snabb och jämn yta för att möjliggöra snabba passningar och skott. Innebandygolv är också gjorda av syntetiskt material men har ofta en gummerad yta för att ge extra grepp och bättre kontroll över bollen. Squash- och badmintongolv är vanligtvis gjorda av trä eller vinyl för att ge en jämn och kontrollerad yta som möjliggör snabba rörelser och reaktionstider.

Sammanfattningsvis är sportgolv en avgörande faktor för att uppnå hög prestanda och säkerhet i många olika sporter. Olika sportgolv är utformade för att möta specifika behov för olika sporter och finns i en mängd olika idrottshallar och sportanläggningar runt om i världen. Genom att använda sportgolv kan idrottare uppnå sitt fulla potential och förbli säkra när de utövar sin sport.