Olja och Lut för trägolv

Olja och lut används främst för att förhindra att träet gulnar, vilket tex furugolv och grangolv kan göra med tiden. Oftast innehåller oljor och lut någon form av pigmentering för att ljusa upp träet och ge ett ljusare intryck utan att helmåla det. Resultatet blir väldigt vackert då oljan tränger in i träet och framhäver texturen på ett naturligt och tidlöst sätt.

Lut och olja är alltså perfekt för dig som vill fräscha och ljusa upp ditt gamla trägolv med ett långvarigt resultat. 

Vilka golv kan man använda golvolja på? 

Kan man använda olja och lut på alla golv? Det beror helt och hållet på hur golvet har behandlats innan. Men ett obehandlat och nyslipat golv fungerar alltid bra att använd olja på, så länge grunden och förberedelserna är gjorda. Sen får man alltid komma ihåg att resultaten alltid skiljer sig åt beroende på träet. Bästa tipset är att prova i en hörna eller en liten yta innan man behandlar hela golvet, just för att kunna se om resultat är så som man hade önskat sig. 

Förbered ditt golv rätt  

Innan man applicerar golvolja ska träet vara fritt från tidigare ytbehandlingar, alltså är golvslipning på sin plats. Är man inne på att slipa golvet själv så hade vi rekommenderat att läsa vår guide till golvslipning då det är en hel det att tänka på. Vi råder er alltid att kontakta en professionell golvslipare när golv skall splibehandlas. 

När golvet är slipat skall allt överflödigt spill tas bort. All damm och övrigt spill torkas bort för att ge en ren yta innan oljan skall på

Borat Lut är vitpigmenterad och kan appliceras både på ekgolv och furu/grangolv. Efter applicering ska golven slipas lätt med en grön rondell/pad för att ta bort eventuella överlapp. Slutbehandlas med lack eller hårdvaxolja/2K olja.

FloorCoat Vit Olja användas på alla sorters trägolv för att skapa ett naturligt och vitt utseende. Kan appliceras direkt på obehandlat trä eller på Boart Lut för att får ett ännu vitare golv.

FloorCoat Natur Olja användas på alla sorters trägolv för att skapa ett naturligt utseende. Kan appliceras direkt på obehandlat trä eller som underhållsolja på redan oljade golv.